Qurius Onderwijsondersteuning

Bij Qurius bieden we begeleiding op maat, afgestemd op de individuele talenten en hulpvragen. In een stimulerende omgeving helpen onze enthousiaste medewerkers om de leerling het beste uit zichzelf te laten halen.

Papillon

Er valt veel te leren in de wereld. Vind je het leuk om te ontdekken en te leren? Heb je behoefte aan iets leuks, iets uitdagends, iets extra’s? Verdiep je dan tijdens Papillon in een aantal onderwerpen naar keuze.

Bekijk Papillon
Voor scholen

Al meer dan 15 jaar vormt Qurius een solide steunpilaar voor scholieren, leerkrachten en jeugdhulpprofessionals. Onze inzet van maatwerk en positieve benadering maakt ons een ideale partner voor scholen.

Bekijk aanbod voor scholen

Ontwikkeling begint bij oprechte interesse, bij willen weten, willen doen. Nieuwsgierig zijn. Qurius biedt jongeren passende tools om te willen ontwikkelen naar een gelukkig en zinvol leven.

onze waarden

Maatwerk

Waar de oprechte nieuwsgierigheid van het individu is, daar is motivatie. De jeugd centraal, op zoek naar passende hulp.

Verbinding

Iedereen is anders, maar niemand kan het alleen. We gaan samenwerkingen aan en verbinden de jongeren met ouders, scholen, gemeenten en instellingen.

Positiviteit

We zetten de jeugd in hun kracht door te erkennen dat iemand een eigen wil heeft en te focussen op de kwaliteiten van het individu. Altijd met een positieve benadering.

Nieuws
Algemeen

Column InZAKEN: 'nieuwe fase, nieuwe naam'

4 min.
31/10/2023
“Bij een nieuwe fase hoort een nieuwe naam. De naam Qurius verwijst naar nieuwsgierigheid, alles start bij nieuwsgierigheid. Bij Qurius voeden we deze nieuwsgierigheid en helpen we jongeren om hun volledige potentieel te ontdekken en bereiken. De visie waar Jacqueline ooit mee gestart is, blijft. Met de nieuwe naam richten we ons op de combinatie van onderwijsondersteuning en jeugdhulp. Wij zijn ervan overtuigd dat ze onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Als het op school minder goed gaat heeft dat vaak zijn weerslag thuis en vice versa. Met Qurius zetten we in op deze verwevenheid en kunnen we helpen op het gebied van onderwijs en jeugdhulp.”
Algemeen

Column NKD nieuwsbrief: De holistische aanpak van Qurius

4 min.
6/12/2023
Qurius is actief in de driehoek Den Bosch-Nijmegen-Venlo. De organisatie heeft een aantal fysieke vestigingen, maar veel werk vindt plaats op scholen en in gezinnen. Over de jeugdhulp en de onderwijsondersteuning die Qurius biedt, zegt algemeen directeur Jules van Kuijk: ‘Onderwijs en jeugdhulp hebben beide de mooie taak om jongeren te vormen en te ondersteunen. Wij willen die werelden bij elkaar brengen en met elkaar verbinden. Daarbij geloven we sterk in een holistische benadering, omdat we merken dat je meer kunt bewerkstelligen als je vanuit een breed spectrum naar de cliënt kijkt. Zaken hangen altijd samen. Als het op school minder goed gaat, heeft dat vaak zijn weerslag thuis en vice versa.’
ons verhaal

Waarom Qurius?

Omdat we geloven in de unieke kracht en het potentieel van elke jongere. Bij Qurius staan we voor maatwerk, waarbij we altijd uitgaan van de individuele behoeften en talenten van de jeugd. We streven ernaar om een positieve omgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en begrepen voelt.