Qurius Onderwijsondersteuning

Bij Qurius bieden we begeleiding op maat, afgestemd op de individuele talenten en hulpvragen. In een stimulerende omgeving helpen onze enthousiaste medewerkers om de leerling het beste uit zichzelf te laten halen.

Papillon

Er valt veel te leren in de wereld. Vind je het leuk om te ontdekken en te leren? Heb je behoefte aan iets leuks, iets uitdagends, iets extra’s? Verdiep je dan tijdens Papillon in een aantal onderwerpen naar keuze.

Bekijk Papillon
Voor scholen

Al meer dan 15 jaar vormt Qurius een solide steunpilaar voor scholieren, leerkrachten en jeugdhulpprofessionals. Onze inzet van maatwerk en positieve benadering maakt ons een ideale partner voor scholen.

Bekijk aanbod voor scholen

Ontwikkeling begint bij oprechte interesse, bij willen weten, willen doen. Nieuwsgierig zijn. Qurius biedt jongeren passende tools om te willen ontwikkelen naar een gelukkig en zinvol leven.

onze waarden

Maatwerk

Waar de oprechte nieuwsgierigheid van het individu is, daar is motivatie. De jeugd centraal, op zoek naar passende hulp.

Verbinding

Iedereen is anders, maar niemand kan het alleen. We gaan samenwerkingen aan en verbinden de jongeren met ouders, scholen, gemeenten en instellingen.

Positiviteit

We zetten de jeugd in hun kracht door te erkennen dat iemand een eigen wil heeft en te focussen op de kwaliteiten van het individu. Altijd met een positieve benadering.

Nieuws
Jeugdulp

Blog: Cognitieve gedragstherapie door middel van het 5G-schema

2 min.
16/4/2024
Iedereen heeft wel eens gedachtes waar je eigenlijk niet zo veel mee kunt. Je denkt bijvoorbeeld: ‘Deze toets ga ik nooit halen’, ‘Ik krijg altijd de schuld’ of misschien wel ‘Anderen zijn beter dan ik’. Er kan echter een probleem ontstaan als deze gedachten invloed hebben op je gedrag en verlammend gaan werken. Door middel van cognitieve gedragstherapie en het 5G-schema leer je om deze gedachten om te buigen tot helpende gedachten. Je gedachten bepalen hoe jij je voelt. Als jij je gedachten verandert, dan ga je je beter voelen. Uiteindelijk kan dit er ook voor zorgen dat de sneeuwbal weer gaat smelten.
Algemeen

Column Peel en Maas: Iedereen doet mee

1 min
24/4/2024
In ons streven naar gelijke kansen in het onderwijs stuiten we vaak op de uitdaging van ongelijke startposities. Het aanbieden van een uniforme leerervaring lijkt een logische oplossing, maar is het dat ook? Moeten we niet nog meer richten op de optimale ontwikkeling van ieder individu, waarbij talenten maximaal benut worden?
ons verhaal

Waarom Qurius?

Omdat we geloven in de unieke kracht en het potentieel van elke jongere. Bij Qurius staan we voor maatwerk, waarbij we altijd uitgaan van de individuele behoeften en talenten van de jeugd. We streven ernaar om een positieve omgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en begrepen voelt.