Zelfbeeldtraining helpt je om een positief zelfbeeld én meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Behandeling en begeleiding
Zelfbeeldtraining

Wat is zelfbeeldtraining?

Ieder kind denkt wel eens negatief over zichzelf. Dat hoort bij je groei en ontwikkeling. Maar als je veel piekert, huilt, je angstig voelt en/of niet lekker in je vel zit, dan is het goed om hier iets aan te doen. De zelfbeeldtraining helpt je om een positief zelfbeeld én meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Tijdens de training werken we graag nauw samen met je ouders en (eventueel) school zodat zij jou ook zo goed mogelijk kunnen helpen bij het zelfverzekerder worden.

Voor wie?

De training is richt zich op kinderen die zo negatief over zichzelf denken, dat het hun dagelijkse functioneren negatief beïnvloedt. Zelfbeeldtraining is er voor zowel basisschoolleerlingen als middelbare scholieren en jongvolwassenen. Want iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Wat kun je verwachten?

  • Kwaliteiten en valkuilen ontdekken. Door jouw kwaliteiten en valkuilen in kaart te brengen leer je wat jouw positieve kanten zijn en hoe je die in kunt zetten in het dagelijkse leven. Ook leer je wat jouw valkuilen zijn. Dit geeft vaak een beeld waarom je tegen bepaalde dingen aanloopt in het dagelijks leven.
  • Eigen doelen stellen. Tijdens de trainingen bespreken we hoe jouw zelfbeeld eruitziet en waar je onzeker over bent. Iedereen ervaart namelijk andere onzekerheden. Door dit samen te onderzoeken, kunnen we doelen opstellen die voor jou persoonlijk van toepassing zijn.
  • Vaardigheden aanleren. Tijdens de training krijg je vaardigheden aangeleerd om met jouw negatieve gevoelens om te gaan. Eén manier om dat te doen, is cognitieve gedragstherapie. Dan leer je bijvoorbeeld om je negatieve gedachtes om te buigen naar positieve gedachtes. Ook ACT (Acceptance and Commitment Therapy) kan helpend zijn. Dan leer je je gevoelens en gedachtes te accepteren en er vriendelijker mee om te gaan.
  • Oefenen met voorbeelden uit jouw leven. We werken aan jouw persoonlijke doelen door aan de slag te gaan met voorbeelden uit jouw leven, situaties waar jij hulp bij nodig hebt. Ook kijken we hoe je jouw kwaliteiten in deze situaties in kunt zetten.
Vragen over Zelfbeeldtraining?
Sarah Hogendijk
Orthopedagoog

Praktisch

Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten en het aantal trainingen wordt afgestemd op jouw doelen.

Meer weten over Zelfbeeldtraining?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.