Emotieregulatie training is gericht op het begrijpen van je emoties

Behandeling en begeleiding
Emotieregulatie training

Wat is emotieregulatie training?

Emotieregulatie training helpt jou om de emoties die je ervaart beter te begrijpen en om de vaardigheden te vergroten om met deze emoties om te gaan. Tijdens de training werken we graag nauw samen met je ouders en (eventueel) school zodat zij jou ook zo goed mogelijk kunnen helpen bij het omgaan met je emoties.

Voor wie?

Kinderen en jongeren die moeite hebben met het uiten of beheersen van hun emoties en/of waarbij de diagnose autisme of ADHD is gesteld.

Wat kun je verwachten?

  • Eigen doelen stellen. Iedereen ervaart andere strubbelingen bij het reguleren van emoties. De één vindt het lastig om emoties zoals verdriet te uiten, terwijl de ander het lastig vindt om zijn boosheid in bedwang te houden. Tijdens de emotieregulatie training ontdekken we samen waar jij meer over zou willen leren.
  • Vaardigheden aanleren. Je leert je eigen emoties beter begrijpen en hoe je emoties bij anderen herkent. Ook ga je de opbouw in emoties bij jezelf herkennen en leer je wat je kunt doen voordat ze je dwars gaan zitten. Daarnaast gaat het over emoties voelen, uiten, verdragen of beheersen.
  • Oefenen met voorbeelden uit jouw leven. We werken aan jouw persoonlijke doelen door aan de slag te gaan met voorbeelden uit jouw leven, situaties waar jij hulp bij nodig hebt. Ook kijken we hoe je jouw kwaliteiten in deze situaties in kunt zetten.
  • Contact met anderen. Ervaar je strubbelingen in het contact met anderen, doordat je je emoties niet goed kunt reguleren? Tijdens de emotieregulatie training oefenen we ook hoe je dan met je emoties kunt omgaan.
Vragen over Emotieregulatie training?
Sarah Hogendijk
Orthopedagoog

Praktisch

Eensessie duurt gemiddeld 45 minuten en het aantal trainingen wordt afgestemd opjouw doelen.

Meer weten over Emotieregulatie training?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.