Faalangstreductie training voor kinderen en jongeren

Behandeling en begeleiding
Faalangstreductie training

Wat is faalangstreductie training?

Faalangstreductie training helpt jou om je faalangst beter te begrijpen en ermee om te gaan. Daarnaast helpt de training je om de faalangstige gevoelens te verminderen. Ook kijken we naar je kwaliteiten en hoe jij deze in kunt zetten in het dagelijkse leven.

Voor wie?

Kinderen en jongeren die vastlopen in het onderwijs, omdat ze last hebben van faalangstige gevoelens en/of black-outs hebben tijdens toetsen. Faalangstige gevoelens omvatten verschillende dingen en bij iedereen ziet dit er anders uit. Je kunt bijvoorbeeld onzekerheid voor en tijdens een toets ervaren, het ondernemen van (nieuwe) activiteiten spannend vinden, het moeilijk vinden om fouten te maken of de lat voor jezelf (te) hoog leggen.

Wat kun je verwachten?

  • Psycho-educatie. Tijdens de training bespreken we wat het hebben van faalangst inhoudt en hoe het ontstaat. We betrekken je ouders hier ook in. Zij krijgen handvatten om jou zo goed mogelijk te helpen wanneer je onzeker bent.
  • Eigen doelen stellen. Wat doet de faalangst met jou? Bij iedereen uit het zich namelijk op een andere manier. We ontdekken samen in welke situaties de faalangst opspeelt. Bij de één kan dat op school tijdens toetsen zijn, bij de ander in sociale situaties. Door dit samen te onderzoeken, kunnen we doelen opstellen die op jou persoonlijk van toepassing zijn.
  • Kwaliteiten en valkuilen ontdekken. Door jouw kwaliteiten en valkuilen in kaart te brengen leer je wat jou kan helpen of wat juist tegenwerkt in de situaties waarin je faalangst ervaart.
  • Vaardigheden aanleren. Tijdens de trainingen leer je vaardigheden om met je faalangstige gevoelens om te gaan. Eén manier om dat te doen, is door cognitieve gedragstherapie. Dan leer je bijvoorbeeld om je negatieve gedachtes om te buigen naar helpende gedachtes.
  • Oefenen met voorbeelden uit jouw leven. We werken aan jouw persoonlijke doelen door aan de slag te gaan met voorbeelden uit jouw leven, situaties waar jij hulp bij nodig hebt. Ook kijken we hoe je jouw kwaliteiten in deze situaties in kunt zetten.
Vragen over Faalangstreductie training?
Sarah Hogendijk
Orthopedagoog

Praktisch

Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten en het aantal trainingen wordt afgestemd op jouw doelen.

Meer weten over Faalangstreductie training?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.