De begeleiding bij leerproblemen is gericht op kinderen die problemen bij het leren ervaren

Behandeling en begeleiding
Ondersteuning bij leerproblemen

Begeleiding bij leerproblemen

Op een dag krijg je ontzettend veel informatie te verwerken. Sommigen kinderen hebben hier moeite mee, omdat ze bijvoorbeeld tijdens het lezen niet begrijpen wat er staat. Dit kan leiden tot leerproblemen en verminderde schoolprestaties. Ook als je op een te laag of te hoog onderwijsniveau werkt, kan dat zorgen voor leerproblemen. Je gaat je misschien vervelen wanneer de lesstof te eenvoudig is, of je haakt af omdat je denkt dat je het toch nooit zult snappen.

Wat is begeleiding bij leerproblemen?

Wij ondersteunen je door de lesstof op een andere manier uit te leggen: met een stappenplan, pictogrammen of geheugenkaartjes. We bekijken wat er bij jou past en hoe we ervoor kunnen zorgen dat het leren weer leuk wordt. Bij de begeleiding werken we graag nauw samen met je ouders en (eventueel) school, zodat zij jou ook zo goed mogelijk kunnen helpen op schoolgebied.

Voor wie?

De begeleiding bij leerproblemen is gericht op kinderen die problemen bij het leren ervaren door bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, ADHD of autisme.

Wat kun je verwachten?

  • Kwaliteiten en valkuilen ontdekken. Door jouw kwaliteiten in valkuilen in kaart te brengen leer je wat jou kan helpen of wat juist tegenwerkt bij het leren.
  • Eigen doelen stellen. Iedereen ervaart andere strubbelingen bij het leren. De één vindt het moeilijk om zichzelf te motiveren om aan school te werken, terwijl de ander het moeilijk vindt om geconcentreerd aan het werk te blijven. Tijdens de begeleiding bij leerproblemen ontdekken we waar jij moeite mee hebt en waar je mee aan de slag wil gaan.
  • Vaardigheden aanleren. We werken aan jouw persoonlijke doelen door je verschillende vaardigheden aan te leren en daarna te kijken welke het beste voor jou werken. Bijvoorbeeld: het bijhouden van een (dag)planning en het maken van samenvattingen. We zetten hierbij jouw kwaliteiten in om je valkuilen te leren vermijden.
  • Oefenen met de aangeleerde vaardigheden. Samen oefenen we met de vaardigheden die je tijdens de begeleiding hebt geleerd. Uiteindelijk kun je helemaal zelfstandig aan de slag met je schoolwerk.
Vragen over Ondersteuning bij leerproblemen?
Sarah Hogendijk
Orthopedagoog

Praktisch

Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten en het aantal begeleidingen wordt afgestemd op jouw doelen.

Meer weten over Ondersteuning bij leerproblemen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.