De sociale vaardigheidstraining van Qurius helpt jou om alledaagse sociale situaties beter te begrijpen

Behandeling en begeleiding
Sociale vaardigheidstraining

Wat is sociale vaardigheidstraining?

De sociale vaardigheidstraining van Qurius helpt jou om alledaagse sociale situaties beter te begrijpen en geeft je tips om met deze situaties om te gaan. Samen kijken we waar jij tegenaan loopt in de dagelijkse praktijk en hier passen we de training op aan. Bij de training werken we graag nauw samen met je ouders en (eventueel) school zodat zij jou ook zo goed mogelijk kunnen helpen bij je sociale vaardigheid.

Voor wie?

Sociale vaardigheidstraining is voor kinderen en jongeren

  • bij wie autisme of ADHD is vastgesteld;
  • die zich eenzaam voelen;
  • die moeite hebben met het beheersen van emoties zoals boosheid;
  • die moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenootjes;
  • die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

De training is gericht op zowel basisschoolleerlingen als middelbare scholieren en jongvolwassenen. Want iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die nieuwe sociale vaardigheden van je vragen.

Wat kun je verwachten?

  • Kwaliteiten en valkuilen ontdekken. Door jouw kwaliteiten in valkuilen in kaart te brengen leer je wat jou kan helpen of wat juist tegenwerkt in sociale situaties.
  • Eigen doelen stellen. Iedereen ervaart andere strubbelingen in sociale situaties. De een vindt het moeilijk om een gesprek te starten met leeftijdsgenootjes, terwijl de ander het moeilijk vindt om zijn boosheid in bedwang te houden. Tijdens de sociale vaardigheidstraining ontdekken we waar jij meer over zou willen leren.
  • Oefenen met voorbeelden uit jouw leven. We werken aan jouw persoonlijke doelen door aan de slag te gaan met voorbeelden uit jouw leven, situaties waar jij hulp bij nodig hebt. Ook kijken we hoe je jouw kwaliteiten in deze situaties in kunt zetten.
  • Oefenen in dagelijkse situaties. Vaak leer je het meest als je meteen kunt oefenen in de alledaagse situaties waar jij hulp bij nodig hebt. Als je er klaar voor bent om de aangeleerde vaardigheden toe te passen, gaan we hier samen mee oefenen in de daadwerkelijke situaties.
Vragen over Sociale vaardigheidstraining?
Sarah Hogendijk
Orthopedagoog

Praktisch

Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten en het aantal trainingen wordt afgestemd op jouw doelen.

Meer weten over Sociale vaardigheidstraining?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.