De maatwerkbegeleiding voor thuiszitters bestaat uit passend onderwijs

Behandeling en begeleiding
Maatwerkbegeleiding voor thuiszitters

Maatwerkbegeleiding voor thuiszitters

Qurius biedt passend onderwijs in combinatie met zorg (sociaal-emotionele ontwikkeling) in de omgeving waar jij je prettig voelt. Zelfs als dit tijdelijk in je eigen thuissituatie is. We bieden een uitdagend programma, afgestemd op jouw behoeftes en mogelijkheden. Ons doel: ervoor zorgen dat je uit je isolement komt, dat jij je er prettig bij voelt om naar school te gaan en een diploma behaalt. Daarnaast leer je vaardigheden aan om een terugval te voorkomen.

Voor wie?

Voor kinderen of jongeren die om wat voor reden dan ook thuis zijn komen te zitten en begeleiding en/of behandeling nodig hebben gericht op onderwijs en/of zorg. Het doel is altijd om je weer terug naar school te begeleiden.

Wat kun je verwachten?

  • Passend onderwijs. Tijdens de begeleidingen volg je lesstof van school bij ons op locatie of aan huis.
  • Concrete stappen zetten terug naar school. We stellen samen een plan op en zetten aan de hand hiervan concrete stappen terug naar school. Het einddoel is weer alle lessen op school volgen. Hierbij bouwen we het aantal uren op school steeds verder uit en het aantal uren in de begeleiding steeds verder af.
  • Eigen doelen stellen. Tijdens de begeleidingen/behandelingen bespreken we waar je nog onzeker over bent en graag hulp bij zou willen. Iedereen ervaart namelijk andere onzekerheden. Door dit samen te onderzoeken, kunnen we doelen opstellen die voor jou persoonlijk van toepassing zijn.
  • Vaardigheden aanleren. Tijdens de training krijg je vaardigheden aangeleerd om met jouw persoonlijke doelen aan de slag te gaan. Op die manier zorgen we ervoor dat de stappen die je terug naar school zet, ook op lange termijn vol te houden zijn.
  • Oefenen met voorbeelden uit jouw leven.

We werken aan jouw persoonlijke doelen door aan de slag te gaan met voorbeelden uit jouw leven, situaties waar jij hulp bij nodig hebt. Ook kijken we hoe je jouw vaardigheden én kwaliteiten in deze situaties in kunnen zetten.

Vragen over Maatwerkbegeleiding voor thuiszitters?
Sarah Hogendijk
Orthopedagoog

Praktisch

De duur van de sessies en de hoeveelheidsessies worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen.

Meer weten over Maatwerkbegeleiding voor thuiszitters?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.