De training plannen en organiseren richt zich op het zelfstandig kunnen plannen

Behandeling en begeleiding
Training plannen en organiseren

Training plannen en organiseren

Op de middelbare school krijg je ontzettend veel informatie te verwerken. Plannen, spullen goed organiseren, taken voorbereiden, op tijd komen bij afspraken, enz. Dat is voor de meeste pubers al een uitdaging. Maar voor sommige jongeren is dit door hun thuissituatie of persoonlijke kenmerken extra lastig. Bij Qurius kun je terecht voor tips & tricks om hier zelfstandig in te worden.

Wat is de training plannen en organiseren?

In de training Zelf Plannen leren we je vaardigheden aan om jouw dagelijkse taken overzichtelijk en zelfstandig te plannen en organiseren. Op deze manier krijg je meer overzicht over je dag of week en zal het makkelijker zijn om bijvoorbeeld aan je huiswerk of het studeren te beginnen en je tas in te pakken. Daarnaast leer je een balans te vinden tussen school, werk en vrije tijd. Tijdens de training werken we graag nauw samen met je ouders en (eventueel) school zodat zij jou ook zo goed mogelijk kunnen helpen bij het plannen en organiseren.

Voor wie?

De training is voor jongeren die moeilijkheden ervaren met het plannen en organiseren van hun dagelijkse taken.

Vragen over Training plannen en organiseren?
Sarah Hogendijk
Orthopedagoog

Wat kun je verwachten?

  • Plannen aan de hand van een stappenplan. We leren je plannen aan de hand van een stappenplan, zodat je niets vergeet. We versterken jouw zelfstandigheid.
  • Hulpmiddelen bij het plannen. Samen onderzoeken we welke hulpmiddelen jou helpen. Een agenda, picto’s, to-do-lijsten of apps op je telefoon bijvoorbeeld.
  • Tijdmanagement. We maken een plan om jouw timemanagement te verbeteren. Je plant dus niet alleen, maar je leert ook kijken naar de haalbaarheid van je planning.
  • Uitvoering planning. Tijdens de training ga je ook met hulp van je begeleider, ouders, leerkracht of vrienden je geplande taken uitvoeren. Uiteindelijk ga je dat steeds zelfstandiger doen. Als het nodig is, passen we het stappenplan en de gebruikte hulpmiddelen aan op jouw behoeften.\

Praktisch

Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten en het aantal trainingen wordt afgestemd op jouw doelen.

Meer weten over Training plannen en organiseren?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.